Ondersteuning clubs

Volleybalclubs die dit nuttig vinden, kunnen altijd een beroep doen op Eduvol bij de ondersteuning van hun (jeugd)werking. Deze hulp kan tot stand komen op verschillende vlakken:

Training geven

De zoektocht naar jeugdtrainers is elk seizoen voor vele volleybalclubs een haast onmogelijke opgave. Eduvol stelt zich daarom in de eerste plaats beschikbaar om training te geven in de diverse clubs. Voorkeur gaat hierbij uit naar de jongere leeftijdscategorieën (U9, U11 en U13), maar ook bij de oudere leeftijdsgroepen zijn er mogelijkheden.

 

Coachen

Kinderen spelen natuurlijk het liefst wedstrijdjes, maar ook tijdens dit competitief spel kunnen ze heel wat leren. De dingen die werden aangebracht tijdens de trainingen worden hier toegepast. Voor de coach is er een belangrijke pedagogische rol weggelegd, een rol die Eduvol graag op zich neemt.

 

Begeleiden trainers en coaches

Een groep jonge kinderen begeleiden is helemaal niet zo evident. Sommige jonge volleybaltrainers worden zomaar voor de leeuwen geworpen, dit zonder enige vorm van degelijke begeleiding. Daarom biedt Eduvol de mogelijkheid om jonge en/of beginnende trainers te helpen bij de eerste stappen in hun carrière.

 

Structureren jeugdwerking

Eén enkel ploegje begeleiden is één ding, een volledige jeugdwerking onder controle houden een andere zaak. Hoe pak je dit aan? Ook hier wil Eduvol proberen om een hulp zijn.

 

Tijdens het seizoen 2016-2017 maken volgende clubs gebruik van de ondersteuning van Eduvol:
- Jeugdvolleybal Londerzeel
- Kruikenburg Ternat
- Volley Schepdaal